news fej hun

Genius Loci Díjat kapott a VIDEOTON

genius loci dij

A Videoton kaposvári tagvállalata nyerte el helyi kategóriában a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) által alapított „Genius Loci Díj – Vállalatok és vállalkozások a tehetségekért 2019.” elismerést.

A díjra a Kárpát-medence egész területén működő Tehetségpontok és Tehetségsegítő Tanácsok jelölhetnek a tehetségek támogatásában kiemelkedő szerepet betöltő vállalkozásokat.
A díj célja, hogy a figyelem középpontjába állítsa azokat a követésre méltó innovatív kezdeményezéseket, jó gyakorlatokat, amelyekkel az üzleti vállalkozások hozzájárulnak a tehetségsegítő intézmények, szervezetek munkájához, a tehetséges fiatalok képességeinek kibontakoztatásához. A díjakat három kategóriában a Matehetsz által felkért öttagú zsűri döntése alapján ítélték oda a vállalkozásoknak és vállalkozóknak
A VIDEOTON Elektro-PLAST Kft.-t a Kaposvári SZC Eötvös L Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma jelölte.

Sikerek és kihívások a Videotonnál

vt holding jo

A fennállásának 80. évfordulóját idén ünneplő Videoton vállalatcsoport árbevétele rekord szintű, 2018 első 8 hónapjában az előző év azonos időszakához képes 11%-al növekedett.
Termelő cégeink árbevétele 2018 végére, a válság óta eltelt 10 év alatt várhatóan csaknem megháromszorozódik.

A Videoton vállalatcsoport az EU-n belüli székhelyű szerződéses gyártók közt árbevételre vetítve továbbra is az első 5 között van, a hozzáadott értéket tekintve pedig az első háromban.
Eredményessége, versenyképessége, technológiai komplexitása, színvonala globális összehasonlításban is kiemelkedő.

Ez eddig egyben a legküzdelmesebb év is. A növekedést munkaerő híján gyakorlatilag változatlan létszám mellett kellett realizálni.
Termelő cégeink létszáma félévkor 7250 fő, a szolgáltató cégekkel együtt 10700 fő volt.
Eredményeinket a nemzetgazdasági átlagot meghaladó bérnövekedés mellett tudtuk megvalósítani.

Tovább növelte az idei év kihívásait, hogy fennállásunk legnagyobb beruházási programját hajtjuk végre, az idén megvalósuló beruházásaink összértéke meghaladja a 14 milliárd forintot, ami az elmúlt évek hasonló értékének a 2,5-szöröse.
A beruházásokat továbbra is belső forrásra alapozva tudjuk megvalósítani.
A beruházások alaptevékenységünkhöz, meglévő üzleteinkhez kapcsolódnak, jelentős részben az Ipar 4.0, az integrált vállalat irányítás, a digitalizálás területét érintik, a vállalatcsoport következő évtizedének a fejlődését alapozzák meg.

ISO 50001

Energiahatékonyság

 A Videoton Holding ZRt nagy figyelmet fordít az energiahatékonysági lehetőségek feltárására, ezek gazdaságossági feltételeit folyamatosan vizsgálja.

 Többek között energiahatékonysági intézkedéseink hatása a központi hőtermelésre:

 iso50001

Székesfehérvár, 2018. május 31.

VIDEOTON Oktatási, Kulturális és Sportközpont

Videoton Oktatási Központ

A VIDEOTON Oktatási, Kulturális és Sportközpont (VOK) legendás sportesemények, vállalati összejövetelek, kulturális programok tanúja már évtizedek óta és ma is rendíthetetlenül szolgálja a VIDEOTON csoport dolgozói mellett a város lakóit, vállalkozásait.

A 2000-es években új lendületet vett az addig is népszerű VOK, így mára újra megtalálta a helyét a vállalatcsoporton belül, sőt új szerepet vállalva sokrétűen szolgálja mind a környéken élőket, mind pedig Székesfehérvár városát.

A VIDEOTON Oktatási Központ saját maga biztosít, illetve szervez sportolási lehetőségeket: 14 asztal várja a pingpong szerelmeseit, két ketrecfoci pálya bérelhető – a sport mellett akár szülinapi gyermekzsúrokra is –, és minden nap rendelkezésre áll a sportcsarnok egy kis focira vállalatok, baráti társaságok számára. Emellett a Videoton a Dolgozókért Alapítvány is többféle sportolási lehetőséget biztosít a tagvállalatok dolgozói részére. Így ők díjtalanul használhatják a kondicionáló termet, illetve részt vehetnek a női torna különböző foglalkozásain: aerobic, basic aerobic, gerinctorna, jóga.

A sportesemények mellett számtalan rendezvényt szervez, illetve fogad be az év során a VOK. A Videoton Dolgozókért Alapítvány szervezésében évről évre visszatérő esemény, az asztalitenisz verseny, a Videoton Foci Bajnokság, és a Mikulás Cirkusz, valamint a kétévente szervezett Nyugdíjas Találkozó. Sokan bérbe veszik a termeket kiállítások, vásárok, sport-, vagy kulturális események lebonyolításához.

A színházteremben számos vállalati összejövetel bonyolítható le, gyakorlatilag komplex szolgáltatást tud nyújtani a VOK, akár továbbképzésekről, csapatösszetartásról, vagy vállalati sportnapról, üzleti fórumokról, kiállításokról legyen szó.

Évek óta a Videotonos dolgozók szolgálatában a VDA

Videoton Dolgozókért Alapítvány

A Videoton Dolgozókért Alapítvány (VDA) 1998. óta végzi közhasznú tevékenységeit szociális, családsegítő és jóléti, oktatási, kulturális és sport területen, elsősorban Videotonos dolgozókért és nyugdíjasokért, másodsorban pedig a Videoton szűkebb és tágabb környezetében működő és tevékenykedő intézményekért, szervezetekért.

A szociális támogatások között szerepel a vállalatcsoport rászoruló dolgozóinak egyéni szociális támogatása, a szülőknek iskolakezdési támogatás nyújtása, valamint hátrányos helyzetű szervezetek, intézmények és lakóközösségek támogatása.

Egészségmegörző tevékenységei között megtalálható a betegségmegelőző programok szervezése és támogatása, preventív szűrővizsgálatok, rehabilitációs foglalkozások és napi szintű szakorvosi ellátás biztosítása.

Kulturális tevékenysége is sokszínű, hiszen a vállalatcsoport dolgozóinak a zánkai Videoton üdülőben térítésmentes nyári üdülést tesz lehetővé, míg gyermekeiknek Székesfehérváron és Kaposváron napközis gyermektábort működtet és finanszíroz. A Videoton dolgozóinak évente színházbérletet biztosít, valamint 2 évente nyugdíjas találkozókat rendez és támogat Székesfehérváron és Kaposváron. Decemberben pedig ismét a gyerekekre fókuszál, hiszen a dolgozók kiskorú gyermekeinek Mikulás napi ünnepséget szervez 3 helyszínen, Székesfehérváron, Kaposváron és Marcaliban is.

Természetesen a sportot is kiemelten támogatja azzal, hogy az egészséges életmód, a rendszeres testedzés és szabadidősportok gyakorlásának feltételeit térítésmentesen teremti meg a dolgozók és nyugdíjasok részére, sporttevékenységeket és sportversenyeket biztosítva számukra egész évben.

A korábbiaknál is sikeresebb év lett 2017!

konszolidalt arbevetelImmáron a 8. egymást követő évben ért el rekord árbevételt a VIDEOTON!

A vállalatcsoport 2017-ben mintegy 10 százalékkal növelte árbevételét a tavalyi évhez képest, melynek összege az előzetes becslések szerint a 170 milliárd forintot is meghaladhatja.

Ugyanekkora mértékben nőtt a hozzáadott értéke is. A növekedés a Videoton valamennyi szegmensében és tevékenységében megfigyelhető volt.
A Videoton termelő cégeinek létszáma 2017 novemberig kb. 400 fővel növekedett. Létszámunk így meghaladja a 10.500 főt, ebből a hazai termelő cégek létszáma több mint 6300 fő.

A kiemelkedő pénzügyi stabilitás, a technológiai diverzitás és az intenzív beruházási program hatására folyamatosan nő a Videoton versenyképessége és erősödik pozíciója a piacain, melyek között továbbra is az autóipar a legjelentősebb, melyet az ipari alkalmazások szegmense és a kis háztartási gépek piaca követ.

Letették az alapkövét a VIDEOTON EAS Kft. új csarnokának

honlapra foto alapkoVideoton Holding 100%-os tulajdonában álló Videoton EAS Kft. (VEAS) új összeszerelő- és gyártócsarnokának az alapkövét december 12-én Székesfehérváron tették le Dr. Cser Palkovics András polgármester úr és Marczinkó Zoltán István helyettes államtitkár úr jelenlétében. A 20 ezer négyzetméteres új komplexum egy 5 milliárd forintos, saját forrásokból finanszírozott beruházás keretében épül fel, amit még egy mintegy 2,5 milliárd forintos technológiai fejlesztés is kiegészít a Fejér megyei központban. Az új épületben 8500 négyzetméteres lesz a gyártóterület, 4500 négyzetméteres a raktár, és korszerű irodák is kialakításra kerülnek.

Klambauer Csaba ügyvezető igazgató beszámolt arról is, hogy az új komplexumban jelentősen automatizált lesz a raktározás, a gyártóterület és a raktár közötti szállítás közel félmilliárd forintból teljesen gépesítve lesz. Ezen kívül beültető sorokat, forrasztósorokat, robotizált szerelő- és csomagoló sorokat telepítenek.
Véleménye szerint a beruházás jóvoltából a jelenlegi 70 millió eurós éves árbevételük 2019-re 100 millió euróra fog nőni, s további kb. 250 főnek teremt új munkahelyet.

A VEAS mellett a Videoton Autóelektronika Kft. is kinőtte jelenlegi gyártócsarnokait, így a régi épületben a fejlesztéssel felszabaduló szabad területen bővíteni tudja szerelési kapacitását. Ugyanakkor ez a beruházás így nemcsak a két cégnek adhat nagy lökést, hanem az egész vállalatcsoportnak, mivel a megszerzett üzletek összetettségük miatt más technológiákban is bővülést eredményezhetnek.

A fejlesztés várhatóan 2019 végére készül el, melynek révén a két elektronikai szereléssel foglalkozó tagvállalat még jobban meg tud felelni a megnövekedett piaci igényeknek mind kapacitás mind szolgáltatási színvonal tekintetében.